Statoil henter rundt 15 milliarder norske kroner gjennom obligasjonsmarkedet. Det opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

To lån er i euro, ett i pund. 850 millioner euro er lånt til to prosent rente til 2020. 650 millioner euro er lånt til 2,875 prosent rente til 2025. 350 millioner pund er lånt til 4,25 prosent rente til 2041.

company:stl

Lånebeløpet skal nenyttes til finansiering av selskapets aktiviteter generelt, opplyses det.

Statoils pressekontakt Fredrik Norman understreker at lånene ikke er knyttet til noen spesifikke transaksjoner.

- Med dagens transaksjon styrker vi den generelle finansielle fleksibiliteten ytterligere. Dette er i tråd med vår langsiktige planlegging, sier Norman til DN.no.

Jevnlige transaksjoner
Norman viser til at Statoil hentet senest tre milliarder dollar i mai og to milliarder dollar i november i fjor.

- Liknende transaksjoner har vi gjort de foregående år. Dette er en mulighet vi benytter oss av når markedene er gode, sier han.

- Mens vi brukte det amerikanske markedet i høst og i vår, har vi denne gangen valgt å gå i det europeiske markedet. Vi har en global tilnærming til dette, og denne gangen fikk vi gode markedsforhold i Europa og oppnådde tilfredsstillende betingelser, sier Norman.

- Privilegert situasjon
Han mener lånene bekrefter den sterke posisjonen Statoil har i de internasjonale kapitalmarkedene.

- Vi er i en privilegert situasjon og blir sett på som en attraktiv partner i dagens marked, sier han.

Les mer: Statoil med milliardoperasjon

Mest lest på DN.no idag:
Spetalen hevder Stoltenberg har en skjult formue på 45 millioner
Frykter venstrevridd scenario i Tyskland
Teslas signingsferd (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.