Statoil har startet produksjonen av olje og gass på Visund Nord i Nordsjøen, tre til fire uker etter planen, ifølge en melding onsdag.

company:stl

- Kompletteringen av den første produksjonsbrønnen og produksjonsnedstengning på Visund A-plattformen ga oss noen utfordringer i innspurten av prosjektet, men på tross av dette starter vi bare tre-fire uker etter planen vi etablerte for knappe to år siden, innenfor investeringsrammen og ikke minst uten fraværskader eller alvorlige HMS-hendelser, sier leder for feltutvikling av Visund Nord Hogne Pedersen i Statoil i en kommentar.

Feltets utvinnbare reserver estimeres til 29 millioner fat oljeekvivalenter, hovedsakelig olje og samlet investeringer er rundt 3,3 milliarder kroner.

Les også:
Eiendomsskatt kan gi redersmell

Selger penthouse til 30 millioner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.