Øverst på ønskelisten til Orklas styreleder Stein Erik Hagen står nå et storkjøp til ti milliarder kroner eller mer av et merkevareselskap, skriver Dagens Næringsliv

Hvis han ikke lykkes lover han Orkla-aksjonærene ekstraordinært utbytte.

Men Hagen lover mer:

- Jeg skal bli mer rampete. Jeg har nok vært litt for tålmodig en stund, sier Stein Erik Hagen til DN.

Hagen som igår ble gjenvalgt som styreleder i Orkla av en enstemmig bedriftsforsamling, smiler godt til tross for at aksjen ligger 17 prosent under kursen da han tok over for fem år siden.

- Det er kjempedårlig, og jeg liker det ikke. Men vi er kommet gjennom finanskrisen som ett av få selskaper som har fortsatt å betale stabilt høyt utbytte. Vi har solgt ut noen virksomheter, har solid kontantstrøm og har nå penger på bok som gjør at vi er i stand til å gjøre de store kjøpene vi ikke kunne for et par år siden, sier Hagen.

Kritikk
Flere rettet også kritikk mot Hagen for at Orkla har hatt en vesentlig dårligere kursutvikling enn hovedindeksen siden han ble styreleder for fem år siden.

- Men jeg hadde ventet at det skulle komme noe mer bråk etter kritikken fra Jebsen og andre i vinter, ihvertfall på generalforsamlingen. Men der var det ikke en eneste aksjonær som tok ordet i den forbindelse, sier Hagen og varsler at han har ingen planer om å gi fra seg tømmene i Orkla-styret på lenge ennå.

Eierskapet på nær 40 prosent av solenergiselskapet Rec har ridd Orkla og Stein Erik Hagen som en mare de siste årene.

- Rec er inne i en svært krevende omstilling, men jeg er sikker på at de kommer godt ut av den. I denne situasjonen er det svært viktig at selskapet har en stabil og stor eier, og Rec står ikke på salgslisten vår nå, sier Hagen til DN.

Les hele det omfattende intervjuet med Stein Erik Hagen i Dagens Næringsliv fredag.

Les også: - Orkla, det er Stein Erik Hagen

<b>Sissener ber Hagen trekke seg</b>


-Påstår jeg har ødelagt Orkla

<b>- Kom deg ut av Orkla!</b>


<b>Sier det kommer mer fra Orkla</b>

<b>Elkem er blitt kinesisk</b>

Norge - Kina 1-1


<b>Her er mannen bak Elkem-salget</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.