It-tjenesteleverandøren Telecomputing omsatte for 220,0 millioner kroner i sitt tredje kvartal, mot 188,8 millioner for samme kvartal i fjor. Dette er en vekst på 16,5 prosent.

- Tredje kvartal var nok et et sterkt kvartal for Telecomputing, sa administerende direktør Andre Løvestam under presentasjonen.

Må ha flere folk
Telecomputing har hatt sterk vekst også de foregående kvartalene, på rundt 25 prosent. Mesteparten av veksten er organisk, og sammen med en sterk ordreinngang har det lovet godt for selskapet.

Les: Opptur for Telecomputing og Sterk vekst fra Telecomputing

Dagens rapport viser at Telecomputing holder fast ved den positive trenden, men nå er selskapet avhengig av flere ansatte for å holde veksttakten oppe.

- Vi har et sterkt behov for nye ansatte, fordi vi vokser så kraftig, sier Løvestam til Dagensit.no.

Telecomputing kjøpte det svenske it-konsulentselskapet Kentor i begynnelsen av 2007, og skal nå etablere Kentor i Norge. I første omgang vil de bygge opp en avdeling med 20-25 ansatte.

- Det ser lyst ut
Dette står i sterk kontrast til blant annet EDB Business Partner og Software Innovation som sier opp konsulenter.

- Både på kort og på lang sikt ser fremtiden lys ut for Telecomputing, sier Løvestam.

Han viser til at omtrent all Telecomputings inntekt er gjentakende, og at selskapets ordrereserve innen it-drift tilsvarer drøyt to års driftsomsetning. It-drift står for omtrent halvparten av Telecomputings omsetning, og er nært koblet til aktiviteten i de to andre grenene, konsulenttjenester og outsourcing.

Selvsikker før "eksamen"
Etter første kvartal fortalte Løvestam at det er satt som mål at selskapet skal omsette for over én milliard i 2008.

- Fjerde kvartal blir vår eksamen. Vi er i rute, og skal bestå, sa Løvestam.

Ifølge Løvestam er markedsutsiktene for Telecomputing er fortsatt veldig gode.

I kvartalsrapporten trekkes det frem at den generelle markedsveksten er estimert til 6 -8 prosent, og at selskapet forventer organisk vekst større enn markedsveksten i tiden fremover.

Til salgs?
Telecomputing er i spill etter at selskapets største aksjonær har åpnet for å selge aksjeposten sin.

Les: Storeier vurderer Telecomputing-salg

ErgoGroup skal være interessert i å kjøpe selskapet, men har ikke bekreftet det.

Les: ErgoGroup vil kjøpe Telecomputing

Telecomputings styre vil ikke informere om prosessen før den eventuekt er sluttført, eller før aktiviteten utløser informasjonsplikt i henhold til Børsens regler. Styret har også informert aksjonærene om at prosessen ikke nødvendigvis munner ut i noe salg av selskapet.