Statoil påtraff en olje/gass/kondensatkolonne på 85 meter i brønn 34/8-16 S i utvinningstillatelse 120 nær Visundfeltet i Nordsjøen, opplyser Oljedirektoratet fredag.

Brønnen påtraff en olje/gass/kondensat-kolonne på om lag 85 meter i Lundeformasjonen, hvorav 40 meter med moderat til god reservoarkvalitet. Brentgruppen er ikke tilstede, opplyser Oljedirektoratet.

«Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 0,4 og 1,1 million standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter. Rettighetshaverne vil vurdere videre utvikling av funnet i sammenheng med eventuelt andre tilleggsressurser», heter det.

Statoil er operatør i lisensen med en eierandel på 59,06 prosent, mens Petoro har 16,9, ConocoPhillips har 13 prosent og Total har elleve prosent i lisensen.

Les også:

Asia i dag: Hvordan Kina kan ryste verden  

Boligene som fortsatt rives vekk

Banksjef hyllet som redningsmann

Se DNtv: Telenor-sjefen nekter juks

 

Sigve Brekke nekter juks
Konsernsjef i Telenor Sigve Brekke mener han ikke har jukset med sitt CV.
01:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.