Valgkomiteen i Statoil anbefaler at selskapets bedriftsforsamling velger Jeroen van der Veer til nytt medlem av Statoils styre, ifølge en Statoil-melding tirsdag.

Jeroen van der Veer var konsernsjef i det internasjonale olje- og gasselskapet Royal Dutch Shell (Shell) i perioden 2004 til 2009, da han gikk av med pensjon.

Van der Veer fortsatte deretter som medlem av styret i Shell frem til 2013. Han begynte i Shell i 1971, og har erfaring innenfor alle deler av selskapets virksomhet.

Van der Veer er blant annet styreleder i ING Bank og Royal Philips Electronics og styremedlem i Boskalis Westminster Groep, og har betydelig kompetanse innen eierstyring og selskapsledelse.

Van der Veer er nederlandsk statsborger, opplyses det.

Styret i Statoil ASA består av 10 styremedlemmer, hvorav syv medlemmer er valgt av aksjonærene og tre medlemmer er valgt av de ansatte.

Valget til Statoils styre finner sted i selskapets bedriftsforsamling torsdag 17. mars 2016.

Det foreslås at valget får virkning fra 18. mars 2016 og frem til det ordinære valget av aksjonærrepresentanter til styret i 2017, opplyses det.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Statoil forkorter Songa-kontrakter

Asia i dag: Skal bli verdens største hotelleier

Usunt kosthold koster oss 154 milliarder hvert år

Fornybart ga mer avkastning enn olje for oljefondet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: