Institusjonen som overvåker det amerikanske lånemarkedet, forbereder flere søksmål mot banker som anklages for å ha gitt et uriktig bilde av kvaliteten på utlånene sine, melder The New York Times.

Det føderale byrået som overvåker boligfinansiering i USA, FHFA, er i løpet av de neste dagene ventet å anlegge sak mot over ti banker, blant andre tungvektere som Bank of America, JPMorgan Chase, Goldman Sachs og Deutsche Bank, ifølge The New York Times, som siterer tre anonyme kilder.

Bankene anklages for å ha gitt et uriktig bilde av kvaliteten på lånepakkene de satte sammen, markedsførte og solgte da boligboblen var på sitt største i USA.

Titusenvis av låntakere
Da titusenvis av låntakere ikke klarte å betale ned lånene sine, mistet disse utlånspakkene enorme verdier.

Bankene kan nå bli avkrevd flere milliarder dollar.

FHFA tok over styringen av lånegigantene Freddie Mac og Fannie Mae da de ble satt under statlig formynderskap i 2008. Bankene gikk over ende som følge av de råtne lånene.

Les også: Med disse tallene skal Obama bli gjenvalgt

Obama: Fortsatt høy ledighet og lav vekst

Fire ideer som kan redde Obama
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.