Listen ble publisert for første gang i 1989. 

Ifølge journalisten Philip Beresford, som står bak den, viser årets liste den sterkeste formueveksten han noensinne har sett.

Økningen står i sterk kontrast til hva vanlige britiske borgere kan notere seg for etter en årrekke med offentlige økonomiske innstramminger.

Bank of England publiserte tidligere denne uken tall som tyder på at den britiske økonomien er i ferd med å komme på fote igjen etter finanskrisen, ettersom gjennomsnittslønnen i landet for første gang på seks år har tatt igjen inflasjonsnivået.

Men med 1,7 prosents gjennomsnittlig lønnsøkning blant menigmann, er gapet opp til de rikeste enormt. De 1.000 rikeste i Storbritannia skal nå ha en samlet formue på over 5.000 milliarder kroner.

Den fullstendige listen blir publisert i papirutgaven av Sunday Times.

I fjor ble listen toppet av den russiske Arsenal-eieren Alisher Usmanov, mens norsk-kypriotiske John Fredriksen lå på sjetteplass.

Les også:
- Vi må se om trenden fortsetter i minst ti år før vi spretter champagnen
Hyller Norge
Det elegante valg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.