Storebrand fikk et konsernresultat før amortisering på 546 millioner kroner i første kvartal 2016, mot et resultat på 605 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

På forhånd var det ventet et nettoresultat på 318 millioner kroner, ifølge tall innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- Jeg er fornøyd med at vi leverer et solid resultat i et turbulent marked, preget av fallende renter og nedgang i aksjemarkedet. Vi befester vår posisjon som markedsleder innenfor tjenestepensjon i Norge og lykkes godt med å tilby attraktive løsninger til privatkunder, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand i en kommentar.

Storebrand rapporterte et resultat fra sparing-området på 279 millioner kroner, fra forsikringsområdet på 122 millioner kroner og 15 millioner kroner fra garantert pensjon-området og 130 millioner kroner fra øvrige områder.

Det var på forhånd ventet et resultat fra sparing-området på 242 millioner kroner, fra forsikringsområdet på 145 millioner kroner og -66 millioner kroner fra garantert pensjon-området. Resultatet fra øvrige områder var ventet til -3 millioner kroner.

Nettoresultatet ble 311 millioner kroner i kvartalet (246), mot ventet 160 millioner.

Les flere av dagens resultatsaker her: 

- Bransjen står overfor utfordringer

- Det er fortsatt plass til flere butikker

Telenor nådde forventningene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.