«Styret i ILPI AS har i dag vedtatt at selskapet med datterselskaper overføres eller omdannes til en norskregistrert stiftelse eller non-profit selskap. Dette innebærer at det ikke vil kunne tas ut utbytte», skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge VG har de tre eierne de siste årene tatt ut 7,6 millioner kroner i utbytte.

Den siste tiden har avisen skrevet en rekke artikler som har sett på forholdet mellom ILPI og Utenriksdepartementet. Blant annet har de skrevet om at avtalene ILPI har inngått med UD siden etableringen i 2009 beløper seg til over 150 millioner kroner. Den største tilskuddsavtalen på 24 millioner kroner granskes nå av UDs Sentrale kontrollenhet.

Også Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har gransket tildeling av midler til selskapet.

I pressemeldingen skriver ILPI at hvilken selskapsstruktur som blir valgt, avhenger av den faglige rådgivingen som de nå vil innhente.

– Ved å omdanne selskapene til en stiftelse eller non-profit selskap, ser vi oss bedre egnet til å møte forventningene fra flere av våre oppdragsgivere, både i Norge og i utlandet, sier partner og daglig leder Njål Høstmælingen i ILPI.

Les også: Terrorsiktet trekker søksmål mot Aker Solutions

Egmont må kutte enda mer

Se DNtv:

Trump lover å akseptere valgresultatet - hvis han vinner
Donald Trump har fått kritikk etter at han ikke ville love å anerkjenne valgresultatet under debatten mot Hillary Clinton. Da han talte til sine tilhengere dagen derpå, lovte Trump å akseptere resultatet - hvis han vinner.
00:30
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.