Den franske politikeren måtte slutte som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) som følge av voldtektsanmeldelsen.

Strauss-Kahn var tidligere både handels- og finansminister i Frankrike, og han ble av mange sett på som en Sosialistpartiets fremste presidentkandidat.

I mai 2011 ble han pågrepet av amerikansk politi og siktet for seksuelle overgrep mot en stuepike ved et hotell i New York. Saken mot ham ble senere henlagt.

Nå slår 62-åringen tilbake mot stuepiken, som han anklager for å ha framsatt «ondsinnede og falske anklager» mot ham. Erstatningskravet lyder på 1 million dollar, nærmere 6 millioner kroner.

Strauss-Kahn er også i hardt vær i hjemlandet. Den profilerte journalisten Tristane Banon anmeldte ham i fjor sommer for et voldtektsforsøk, men saken ble henlagt som foreldet da hendelsen angivelig fant sted i 2003.

Tidligere i år ble det avslørt at han hadde deltatt i en rekke sexorgier med prostituerte i den franske byen Lille. Selv hevder han at han ikke visste at det var snakk om prostituerte.

Les også:
Strauss-Kahn ut av fengsel
Strauss-Kahn innrømmer umoral
Stuepiken ut mot Strauss-Kahn
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.