Flyselskapet Norwegian la torsdag frem et resultat før skatt på 125 millioner kroner i årets andre kvartal.

Resultatet er noe svakere enn analytikerne ventet. Det underliggende resultatet (ebitda, som er resultatet før renter, skatter, av- og nedskrivninger) endte på 410 millioner kroner, mens det var ventet et resultat på 493 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Store ekstrakostnader
Resultatet før skatt endte på 125 millioner kroner, en bedring på 50 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal ifjor. Analytikerne ventet imidlertid et resultat før skatt på 193 millioner kroner.

Selskapet opplyser at resultatet er påvirket av streiken ved Avinors flyplasser i Norge. Streik og streikefare har i andre kvartal har kostet Norwegian 70 millioner kroner.

- Resultatet dette kvartalet er som ventet sterkt påvirket av høy oljepris og betydelige ekstrakostnader som følge av streiken og den uroen streiken førte med seg. Det underliggende resultatet vi legger frem er imidlertid betydelig bedre enn fjoråret, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Denne streiken var ikke populær
Kostnadene streiken påførte selskapet i andre kvartal gjør Norwegian-sjefen irritert.

- Denne streiken var ikke populær. Vi hater at passasjerene må stå og vente. Vi gjorde det 50 millioner bedre enn i fjor, så resultatene er ikke dårlige, men vi kunne gjort det bedre, og vi burde hatt 70 millioner bedre resultat om vi hadde sluppet denne vekterstreiken. Det er dyrt, sier han.

Les mer:
Norwegian-aksjen har steget over 100 prosent i år
Flere flyr med Norwegian
- Jeg er aldri fornøyd med å tape penger
- Det gikk ikke i shipping, og det vil ikke gå i flytrafikken
Airbus-avtale i boks for Norwegian
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.