– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Det lærte jeg i studentforeningen på NHH. Jeg var arrangementssjef for Uken i 1984 og lærte mye om prosjektledelse. Vi bygget opp en stor organisasjon fra ingenting, min seksjon hadde 500 medarbeidere den gangen. Det var en fantastisk lærdom og jeg bruker fortsatt det nettverket jeg fikk den gangen.

– Hva bruker du det til?

– Jeg har utallige gode venner fra den tiden, vi jobbet jo tett sammen i to år. Jeg vil ikke si at jeg har ansatt spesielt mange av dem, men dette er folk jeg stoler på hvis jeg møter dem i jobbsammenheng. Er du en dyktig, ulønnet medarbeider, er du ihvertfall en god lønnet.

– Hva skulle du ønske at du hadde lært?

– Kanskje enda mer regnskapsanalyse, haha. Men jeg har ikke savnet det spesielt mye, altså.

– Hvordan lærer man å bli minister og direktør?

– 12 år som stortingspolitiker er en grei skole for å bli minister. For å bli direktør må du ha ledet folk tidligere. Det er ikke altfor forskjellig fra å lede en Uken-seksjon, faktisk.

– Hva skiller Uken-medarbeidere fra de i departementet?

– Den største forskjellen er rett og slett at Uken-folkene er ulønnet, og at Uken er et prosjekt. Men arbeidslivet ellers er jo preget av mange prosjekter. Jeg brukte mye Uken-lærdom i Turistforeningen.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg har lært sinnssykt mye siden jeg fikk ny jobb for fire uker siden. Det viktigste er at vi har utrolig mange fantastiske produkter i reiselivs-Norge, men at vi har mye å gå på for å få dem til å synes.

– Hva ville du studert i dag?

– Jeg ville fortsatt studert siviløkonomi. Men jeg ville også lært meg så mye som mulig om kommunikasjon i nye medier. Tenk at «The Fox» har nådd 100 millioner seere på Youtube, det kunne jo aldri skjedd for 20 år siden. Det viser hvor steike slagkraftige disse nye mediene er.

– Har vi for mange studenter i Norge?

– Nei, men vi kunne hatt flere som tok et praktisk løp. Studentforeningen var praktisk kanal for meg. Jeg tror mange fremtidige ledere godt kunne tatt et praktisk løp først, og så finpusset med en akademisk påbygging etterpå.

Les tidligere Liv og lære-spalter:

Charlotte Thorstvedt: . Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet

Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.