Les også: Meningsmaskinene

Politisk rådgiver Jens Frølich Holte har rundt åtte halvferdige leserinnlegg på dataen sin.

– Plutselig får jeg en idé og et kick, og da bare må jeg kladde det ned, sier han.

Han startet skribentkarrieren med en psykedelisk novelle på Bergens Tidendes barnesider, og ble senere premiert under Aftenpostens kronikkonkurranse for unge.

Nevnte det i skolesøknaden
Da NHH-studenten søkte seg til mastergrad ved prestisjeskolen London School of Economics nevnte han leserinnleggene i søknaden – og kom inn.

– Jeg tror debattinnlegg teller positivt når du søker skoler i utlandet, ihvertfall i England. Det viser at du er «opinionated», og i det engelske skolesystem er det mange debatter i klasserommet.

Jobber på Stortinget
Vel hjemme landet han et ettertraktet vikariat som politisk rådgiver for Høyre på Stortinget. Også her tror han både faglig bakgrunn og innsendte leserinnlegg spilte inn.

– Når du sender en jobbsøknad står du sterkere om du har hatt noe på trykk, det viser at du kan formulere deg. I politikken tror jeg det er klart karrierefremmende, politikk handler mye om språk og begrepsbruk og kan du vise at du mestrer dette er du langt på vei, sier han.

Det er likevel ikke karrierebygging som er hovedmålet for skrivingen hans.

– Det begynner vanligvis med at jeg synes debatten mangler en mening, at det er en side som ikke kommer frem og en stemme som ikke blir hørt, sier Frølich Holte.

Les også:

@Somalieren vil styre selv
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.