Les også: Hans Christian ble Hasse

«Da jeg var ung syntes jeg ikke noe om å hete von og være med i Høyre», sa stortingsrepresentant og leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, døpt Michael von Tetzschner, til Advokatbladet i 2006.

Som andre nestleder i Oslo Unge Høyre finner man derimot Jenny Clemet von Tetzschner, jusstudent og datter av Kristin Clemet og Michael Tetzschner.

- Jeg er født med det navnet, og bruker alt fordi det høres bedre ut, sier Jenny.

Tok tilbake "von"
- Betyr «von» noe annet for deg enn det gjør for faren din?

- Ja det tror jeg. Nå kommer folk flyttende fra andre land i større grad, noe som gir en stor miks av navn og det skal mer til for å skille seg ut. For meg betyr «von» bare «fra».

Jo lengre, jo bedre
Hun har lagt merke til at vennene hennes tar alle tilgjengelige etternavn i bruk.

- Jeg ser at navnene blir lengre, og man bruker alle navn man har for å vise hvilken familie man kommer fra, for å identifisere seg mest mulig og bli noe mer enn de med to enkle navn. Det blir veldig mange lange navn, men bruker du både moren og faren din sine navn, viser du samtidig at du er stolt av det du kommer fra, sier Clemet von Tetzschner.

Flere saker fra DN Talent:

Tullenavn kan diskvalifisere

Vil ikke ha burger på CV'en

Jenter rekrutterer jenter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.