Både Årets Økonomistudent, Årets IT-jente (selvfølgelig) og Årets Teknologistudent er jenter. Og Årets Studentprosjekt består av både en jente og en gutt.

Jentedominansen blant Årets Studenter er med andre ord klar, og det er Universum stolte av:

- Alle vinnerne er flotte studenter som alle kan vise til en variert og spennende bakgrunn. Ekstra morsomt er det at Årets Teknologistudent ble en jente, siden det snakkes så ofte om mangel på gode kvinnelige ingeniører, sier Jannicke Klock, Project Manager - Marketing i Universum, til DN.no.

Sammen med noen av Norges fremste arbeidsgivere setter Universum hvert år dyktige studenter i fokus og hedrer ungdom som har "det lille ekstra". Årets vinnere ble kåret på et arrangement i Gamle Logen i Oslo i ettermiddag.

Her er de:

Årets Økonomistudent (delt ut i samarbeid med Econa):

Cilia Holmes Indahl, student på Økonomi og Administrasjon ved Norges Handelshøyskole.

Dette sier juryen: "Cilia er så nær den komplette student det er mulig å komme - fordi hun har kvalitetene til både en vanlig og en ekstraordinær student. Et stort engasjement for studieplassen sin, deltidsjobb som spinninginstruktør, humanitært engasjement og gode skoleresultater. Cilia er et stort ledertalent som forvalter sitt ansvar med et strategisk blikk og gode etiske standarder. Cilia skiller seg fra andre kandidater ved å rendyrke studentrollen - hun er i så måte en ekstraordinær ansvarsfull og energisk student."

Årets IT-jente (delt ut i samarbeid med Microsoft):

Hanne Sundene, student på Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU (men på utveksling i Valencia, Spania i år).

Dette sier juryen: "...Hun har en profil som har "mest" å by på: Internasjonal erf#229, spennende bakgrunn, samfunns- og miljøengasjert/bevisst. Hun samsvarer godt med Microsofts verdier, og vi liker godt den ydmykheten hun viser i nominasjonsskjemaet. Vi håper samtidig at hun opplever prisen slik at hun vet at vi ser henne, tror på henne og ønsker at hun skal bygge selvtillit til å vite at hun er god nok."

Årets Teknologistudent (delt ut i samarbeid med FMC Technologies):

Aida Kazagic, student på Materialer, energi og nanoteknologi ved Universitetet i Oslo.

Dette sier juryen: "Juryen har spesielt lagt vekt på hennes evner til å gjennomføre krevende studier samtidig som hun har vist samfunnsengasjement både i form av sitt arbeid, men også sine verv. Hun fremstår med en faglig soliditet som koblet med sin kulturelle bakgrunn gir inspirasjon og danner en rollemodell som peker fremover."

Årets Studentprosjekt (delt ut i samarbeid med Finn.no):

Corbell Workbox
Malin Sjoner og Arild Fagerland, studenter på henholdsvis Økonomi og Administrasjon (Malin) og Markedsføring (Arild) ved Handelshøyskolen BI.

Dette sier juryen: "Vinneren i år ønsker å lette arbeidet med utarbeidelse av vaktlister. Juryen synes det er nyttig og verdifullt å ta tak i denne utfordringen og ser at behovet i markedet kan være enormt stort. (...) Systemet vil enkelt kunne gi brukeren en automatisk vaktskifteplan på bakgrunn av virksomhetens kapasitetsbehov, stillingsbrøker og roller. Det er ofte store kostnader som går med til planlegging og endring av vaktlister. Ved å utvikle en applikasjon som kan brukes på ulike mobile enheter vil både leder og medarbeider få en langt enklere kommunikasjon, samt bedre oversikt. For selskapets del vil kostnadene bli kuttet vesentlig både i tid og rene kroner.

Les også: - Må ofre noe for å nå til topps

Store karrieremuligheter og god lønn...

100 elever plasseres i egne eliteklasser
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.