- Det er utrolig sterkt og beundringsverdig å skyve Google ned fra IT-tronen, sier prosjektleder Jannicke Klock i Universum til DN.no.

6700 unge nordmenn har talt, og de er svært samstemte om hvem som er Norges mest attraktive arbeidsgiver. Statoil havner på topp i alle tre kagorier, både blant økonomene, ingeniørene og IT-folket.

- Google har tronet på topp på IT-listen i flere år nå, og de ble også kåret til verdens mest attraktive arbeidsgiver tidligere i år. Men vi ser at Statoil har jobbet mer målrettet mot IT i det siste - og det har de tydeligvis lykkes med, sier Klock.

Les også: Her vil «alle» jobbe

At Statoil markerer seg i toppen, er imidlertid langt fra overraskende. Mer overraskende er det at FMC Technologies i år klatrer 10 plasser på topplisten blant ingeniørene - fra 13. til 3. plass.

Må være synlig - og troverdig
- Hvorfor har FMC Tecnhologies plutselig blitt så populære?

- Det har nok en sammenheng med at selskapet de siste månedene har kjørt en stor rekrutteringskampanje med et enkelt og klart budskap som ser ut til å ha vært vellykket. Det hjelper å være synlig hvis man vil tiltrekke seg de beste talentene, men det hjelper ikke å være synlig hvis ingen tror på budskapet ditt. Det aller viktigste for et selskap på rekrutteringsjakt er å fremstå troverdig, sier Jannicke Klock.

Samtidig må selskapet ha et tydelig budskap.

- Vi har 40 attributter som respondentene går ut fra når de skal velge Norges mest attraktive arbeidsgiver. Statoil scorer ikke høyest på alle, men det ville også gitt et rotete bilde av selskapet. Man må vite hva man er unik på og hva man ønsker å fronte. Det handler om hva man vil si, hva man kan si og hva man bør si. Og så må dette budskapet forankres både internt og eksternt. Man må finne sin posisjon i markedet, sier Jannicke Klock.

Bedre enn "verdens beste"
Hun er ikke overrasket over at Statoil er så populær blant unge talenter:

- Statoil jobber målrettet med rekruttering og har et stort apparat, og så spiller de gjerne på det emosjonelle i reklamekampanjene sine. "Godfølelsen" er aldri langt unna. Statoil er flinke til å fortelle hvem de er og hva de vil bli oppfattet som. Likevel er det veldig overraskende at de er mer populære enn Google på IT-topplisten, det må jeg innrømme, sier Klock.



Her er Topp 10-listene - «Norges mest attraktive arbeidsgivere»:

  • Økonomi:

1. Statoil
2. Aker Solutions
3. DnB
4. Google
5. Innovasjon Norge
6. Det Norske Veritas
7. Telenor
8. McKinsey & Company
9. Orkla/Orkla Brands
10. The Boston Consulting Group



  • Ingeniør:

1. Statoil
2. Aker Solutions
3. FMC Technologies
4. Det Norske Veritas
5. ConocoPhillips Norge
6. Kongsberg Gruppen
7. Shell
8. Subsea7
9. Statkraft
10. Multiconsult



  • IT:

1. Statoil
2. Google
3. Microsoft
4. Telenor
5. Finn.no
6. Aker Solutions
7. IBM
8. Cisco Systems
9. Evry
10. Bekk Consulting
10. Kongsberg Gruppen

(Kilde: Universum)

Les også: Her vil «alle» jobbe

<b>«Ingen» tør å si at dette er drømmejobben</b>

<b>525.000 i startlønn for konsulentene</b>

<b>Én av fire ingeniører misfornøyd med studiekvaliteten</b>

<b>Slik skriver du CV</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.