- Brasil er et "up and coming"-land som vil bety mye for Norge i fremtiden, og det må utdannes nordmenn som kjenner språket og kulturen. Ved å bo der plukker du opp så uendelig mye mer av både språk og kulturelle koder, sier Kristiane Roe Hammer (25) fra Nøtterøy.

48 studenter i Brasil
Denne helgen ble hun valgt til ny leder for ANSA, foreningen for norske studenter i utlandet, og prater selv portugisisk etter å ha tilbrakt ett av årene på videregående i Brasil.

Som ANSA-leder vil hun jobbe for at det skal bli billigere for norske studenter å studere i ikke-vestlige land. I dag må disse selv betale første året av en bachelorgrad.

- India, Kina, Russland og nettopp Brasil er alle land som er og blir viktige handelspartnere for Norge. Av de 48 nordmennene som nå studerer i Brasil, er det bare fem stykker som tar en full grad. Det er altfor få, sier hun.

- Magisk
I tillegg til året i Brasil, har Kristiane studert på NTNU, i Madrid, Paris, på Vestbredden og har akkurat fullført en master i internasjonal sikkerhet ved Kings College i London. Nå skal Nøtterøy-jenta for første gang bo i Oslo, og hjelpe andre studenter i utlandet.

- Hvorfor så mye utland på CV'en?

- Det er noe magisk ved det å være i utlandet. Mest av alt handler det nok om at hver dag er en utfordring. Dessuten er det jo nå man har mulighet til å bo i utlandet, og da bør man gripe sjansen, sier hun.

Flere saker fra DN Talent:

Må ha rike foreldre for å studere i USA

Vil ha gratis eliteutdannelse

- Mer stimulerende enn å møtes på bar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.