Overveier du å bytte jobb, så gå gjennom CV-en din først og sjekk om den er tilstrekkelig oppdatert.

For selv om mange ser på CV-en som en ren oppramsing av tidligere jobber og kompetanse, er CV-en din av avgjørende betydning for om du får drømmejobben, ifølge den danske karriererådgiveren Anne Marie Valentin. Det skriver Jyllands-Posten.

Her er hennes 7 sjekkpunkter:

1. Arbeidsgiverne leser CV-en din før de leser jobbsøknaden. Derfor må CV-en din fortelle "den riktige historien" om deg. Ellers blir ikke søknaden lest.

2. Lag en "brutto-CV" med alt som en base. Her lister du opp alle oppgaver du har hatt gjennom arbeidslivet ditt. Når du skal sende en jobbsøknad, bør du skreddersy CV-en til hver enkelt stilling.

3. Husk et resymé i starten av CV-en, der du oppsummerer de viktigste kompetansene du har i forhold til jobben du søker på.

4. Unngå vanskelige fagord, gjør det enkelt.

5. Dropp floskler. Skriv i stedet hvorfor du vil ha jobben, hva du kan tilføre virksomheten og hvilke problemer du kan løse.

6. Vær resultatfokusert. Oppsummér hvilke forbedringer du har bidratt til å utføre på tidligere arbeidsplasser. Det er ikke bare selgere som har skapt resultater.

7. Husk bilde.

- Vår erf#229 er at altfor mange slurver litt. De bruker for lite tid på den nødvendige skreddersøm i forhold til den rollen og den stillingen de søker på, har Arne Gunnar Dokken i Delphi Consulting tidligere sagt til DN.no. Les mer om fallgruvene her: <b>Slik skriver du CV</b>

Les også: Skill deg ut blant jobbsøkerne

<b>Trenger ikke topp-CV for å bli en suksessrik sjef </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.