Er du kvinne og vil gjøre rask karriere som sjef, bør du sørge for å utvikle kompetansen din i strategisk tenkning og bruk av finansielle data. Dette er kunnskaper og erf#229er som blir stadig viktigere i høyere posisjoner, skriver Chef.se.

Rådet kommer fra PDI Ninth House, som har studert funn fra over 6.000 personer over hele verden.

Studien viser at kvinner totalt sett presterer noe bedre på jobbtester, likevel innehar de bare 17 prosent av topp-posisjonene globalt.

Kvinnene er mer kompetente når det gjelder kundefokus, å utvikle realistiske planer, å skape relasjoner og å utvikle andre og teamet de er en del av.

Men mennenes sterke sider er - nettopp - strategisk tenkning og bruk av finansielle data, områder som blir viktigere å beherske jo høyere lederposisjon man har. Derfor peker PDI Ninth House ut fire områder som kvinner som vil nå til topps bør satse på tidlig i karrieren:

* Oppdrag der man har den øverste ledelsens øyne rettet på seg.

* Oppdrag der man kan demonstrere strategisk tenkning.

* Tilfeller der man kan lære seg å forstå og bruke finansielle data.

* Utfordringer som gir erf#229 med vekstmarkeder.

Les også: - Kvinner er ikke hardhudede nok til toppjobber

- Glem glasstaket - det finnes ikke

Kvinner og menn like ambisiøse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.