i sju uker har ni håndplukkede studenter arbeidet for DNV med å finne ut hvordan man bør bore i Arktis.

Ifølge konserndirektør og sjef for DNVs divisjon Norge, Finland og Russland, Knut Ørbeck-Nilssen, er mye av poenget med sommerprosjektet å hente inn ideer fra kandidater som står utenfor establishmentet.

- Vi har i flere år jobbet med unge mennesker og innovasjon. Erf#229 viser at når vi setter unge mennesker til å jobbe med slike prosjekter, så blir resultatet spenstigere ideer og litt andre innfallsvinkler. Det er veldig morsomt, sier Ørbeck-Nilssen.

Boring i Arktis er en het politisk potet, og Macondo-ulykken i 2010 demonstrerte at det er svært krevende å stanse en utblåsningsulykke når den først har inntrådt.

- Det er utvilsomt både politiske, teknologiske og miljømessige utfordringer involvert i prosjektet med boring i Arktis. Vi har i tillegg en rekke utfordringer i forhold til forvaltningen av nordområdene. Dette er jo noe DNV har jobbet med lenge i samråd med industrien og myndighetene, forklarer Ørbeck-Nilssen.

Flere saker fra DN Talent:

Bueskyting og refleksjon til 100.000 kr

- Hjelpe de fattige og ta jobben til Rune Bjerke

80 % vurderer jobbsøkernes EQ (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.