I disse dager feirer russen som om skoletiden er slutt for alltid, og ser ut til å ha glemt at de fleste fortsetter eksamenskjør og puggemas også etter fylte 19.

– Russefeiringen går konkret utover mine eksamensforberedelser, sier student Paal Mork-Hansen til Universitas.

Han bor på Kringsjå studentby ved Sognsvann, et sted der russen ofte samles for å markere illusjonen om avsluttet skolegang.Han er ikke alene om å kritisere ungdommen. Tirsdag skrev et medlem av russ 2009, Even Sandvold Roland (20) i Aftenposten om hvordan russen holdt han våken: "Følelsen av å bli fratatt friheten til å legge seg når man ønsker, og å bli fratatt muligheten til å få en god natts søvn, er frustrerende" skrev han på debattplass.

Også Robert Noren, student ved UiOs lektorutdanning, forteller til Universitas at det er forstyrrende at russen ikke tar hensyn til sovende studenter:

– Jeg synes det er teit og irriterende at russen bråker så mye. De fester på Sognsvann nesten hver dag, og det varer veldig lenge. Vanligvis begynner de i elleve- eller tolvtiden om kvelden og slutter rundt klokka to, sier Kringsjå-beboeren Noren.

Russepresident i Russens Hovedstyre, Jarand Landmark, sier til studentavisa at det er beklagelig at russen forstyrrer, og forklarer det med at russen har fokus på det som skjer inne i bussen.

- Men russ vil alltid være russ, sier Landmark.

Flere saker fra DN Talent:

Jenter rekrutterer jenter

116 studenter på samme kjøkken

Nominert til "Mad Men"-pris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.