Sveriges regjering og opposisjonen i landet vurderer å fjerne den lange sommerferien for studenter og i stedet innføre et tredje semester.

– Se det som et av flere tiltak for å få studentene ut i arbeidslivet raskere, sier minister for høyere utdanning Tobias Krantz til avisen Dagens Nyheter.

Store samfunnsøkonomiske gevinster
Krantz sier at dersom regjeringen vinner valget, vil den igangsette arbeidet med å utarbeide et lovforslag om å innføre tre semestre i studieåret.

Forslaget kommer opprinnelig fra Centerpartiet. Tidligere har også Socialdemokraterna åpnet for et system med tre semestre i året.

Bakgrunnen for forslaget er ifølge avisen at raskere gjennomstrømming av studenter skal kunne gi store samfunnsøkonomiske gevinster.

Les også: Ber studenter reise ut

Mener unge er kresne og kravstore


Knekker jobbkoden for høyt utdannede
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.