Med én gang du har landet drømmejobben bør du fokusere på å jobbe så hardt du kan for å komme inn i rollen. Å unngå feil i starten er nær sagt umulig, men disse tre feilene er lett å styre unna, skriver thedailymuse.com.

1) Du spør ikke om hjelp.

Du liker å gi uttrykk for at du har de nye oppgavene dine under kontroll og vil ikke at dine nye kolleger skal tro at de gjorde en feil ved å ansette deg. Dessverre gir dette seg ofte utslag i at den nyansatte unngår å stille spørsmål og prøver å finne ut alt på egenhånd i stedet. Dét er en dårlig plan. Husk at de aller fleste sjefer er mer forståelsesfulle enn du tror. Glem heller ikke at det å stille de riktige spørsmålene vil vise sjefen din at du virkelig ønsker å gjøre ditt beste.

2) Du tror at du er langt nede på rangstigen.

Når du er ny, er det lett å tro at du ikke har mye å si. Tenk heller at du er en del av teamet i stedet for å være den lavest rangerte medarbeideren på arbeidsplassen. Uansett hvilken type jobb du har, ønsker sjefen din å høre hvilke meninger du har om saker og ting. Derfor: Si ifra hvis du ser måter jobben din kan gjøre bedre og mer effektivt på.

3) Du unngår sosiale aktiviteter i forbindelse med jobben.

Du bli med på sosiale aktiviteter. Det er viktig å bygge sosiale relasjoner på jobb. Dette betyr ikke at du må være bestevenn med alle på kontoret, men det er nyttig å tilbringe litt fritid med kolleger for å bli kjent med dem på en annen måte. Da vil dere også jobbe mer effektivt sammen senere.

Les også: Åtte tegn på at du har den perfekte jobben

Dette må nye sjefer passe seg for

5 måter å øke selvtilliten på i ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.