Les også: Slik løste de boligfloken

Anita Aarem (20) valgte å bli boende på pikerommet hos foreldrene på Jessheim da hun ble student. Det har gitt henne anledning til å være heltidsstudent.

– Jeg synes leieprisene i Oslo er latterlig høye, så foreløpig er planen å bo hjemme i minst ett år til, sier 20-åringen, som studerer administrasjon og ledelse på første året på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Pendler
Hadde hun flyttet til Oslo, ville det vært uoverkommelig å klare seg på studielånet alene.

– Men siden jeg slipper å betale husleie, behøver jeg ikke å jobbe ved siden av og kan konsentrere meg for fullt om studiene. Siden det går tog mellom Oslo og Jessheim hver halvtime, er det heller ikke så slitsomt å pendle hver dag, forteller Aarem.

Sparer penger
Å bo hjemme er et helt bevisst valg, legger hun til.

– Jeg sparer utrolig mye penger på å bo gratis, selv om det bare er for ett år. Men det kan jo tenkes at jeg får lyst til å flytte hjemmefra når jeg starter på det andre studieåret.

Les også:

Christoffer Sapienza (23:) Kjøpte leilighet alene, bor med kompis

Anne-Marte Karlsen (21): - Har nok med mitt eget rot (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.