Subsea 7 reduserer arbeidsstokken med 100-150 mann i Norge.

Det melder NRK torsdag.

De ansatte fikk beskjed på et allmøte tirsdag. Selskapet karakteriserer situasjonen som alvorlig, og har sett ytterligere forsinkelser i prosjekter som er under planlegging de seneste månedene.

 

Oppsigelsesrunder

Oljeselskapenes anslag for investeringer i 2014 peker i retning av et fall på 42 milliarder kroner fra i år til neste år.

Les:  Oljeinvesteringene betydelig ned

NHO meldter tirsdag denne uken at ringvirkningene av dette investeringsfallet blir større enn de tidligere har sett for seg. 

- Det er en sterk negativ impuls til resten av norsk økonomi. Verft og industrien blir rammet, men ringvirkningene vil spre seg til hele bredden i norsk næringsliv, sa Dag Aarnes, avdelingsdirektør for samfunnsøkonomi og skatt i NHO, til DN da han la frem NHOs økonomibarometer for tredje kvartal tirsdag morgen.

Det er allerede varslet  kutt i flere hundre stillinger i olje- og oljeservicebransjen.

Tidligere denne uken meldte oljeservicebedriften Bilfinger at de sier opp 600 ansatte, en tredel av arbeidsstokken.

Les: – Det har skjedd fortere enn det vi trodde

  20.000 norske oljejobber kan forsvinne

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.