Storaksjonær Christen Sveaas selger unna alle sine drøyt 14,5 millioner aksjer i riggselskapet Scorpion Offshore.

Aksjene er kontrollert av Sveaas personlig og investeringsselskapene Kistefos as og Kistefos Investment as.

Kjøper er John Fredriksens riggselskap Seadrill. Riggselskapet la inn et pliktig tilbud på alle aksjene i Scorpion etter at Fredriksen i slutten av mai utkonkurrerte konkurrenten Ensco i kampen om selskapet.

Les mer:
Seadrill vil gi 1,9 mrd for Scorpion-aksjene

Fredriksen sluker Scorpion

Fredriksen setter Scorpion-frist

Tilbud
Seadrill kjøpte seg 31. mai opp til en eierandel på 50,11 prosent i Scorpion. Hoppet i eierandel utløste budplikt på resten av aksjene. Budet er på 40,50 kroner per aksje og løper til 16. juli klokken 17.30.

Ifølge en børsmelding fra Scorpion tirsdag kveld selger Sveaas aksjene til tilbudskurs.

Sveaas er styremedlem i Scorpion Offshore. Etter dagens transaksjoner kontrollerer hverken Sveeas eller nærstående selskaper aksjer i Scorpion.

Administrerende direktør Åge Korsvold i Kistefos har også akspetert det pliktige tilbudet fra Seadrill i dag. Hans investeringsselskap Gyljandi as selger alle sine 486.480 aksjer i Scorpion til tilbudskurs.

I børsmeldingen opplyses det at deler av Sveeas' aksjebeholdning og samtlige av Korsvolds askjer i Scorpion har vært terminfinansiert gjennom meglerhuset SEB Enskilda.

- SEB Enskilda har på denne bakgrunn i dag akseptert budet fra Seadrill Limited på samtlige aksjer, totalt 14967462, som de har eiet som sikkerhet for de nevnte terminkontrakter. SEB Enskilda as eier etter dette ingen aksjer i Scorpion Offshore, heter det i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.