Alliansen er fornøyd med at det blir nyvalg i Sverige til våren, og at det fram til da blir deres budsjett som gjelder. Men hvem som blir statsministerkandidat, vil de ikke si noe om.

På en felles pressekonferanse onsdag kveld sa Moderaternas parlamentariske leder Anna Kinberg Batra at partisekretær Kent Persson senere på kvelden skulle si mer om hvem som blir de borgerliges statsministerkandidat.

Tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt har tidligere kunngjort at han går av som partileder på partiets landsmøte. Det skulle holdes 7. mars neste år, to uker før nyvalget, men framskyndes trolig til 10. januar.

Ifølge flere svenske medier ligger det imidlertid i kortene at Batra blir Moderaternas nye partileder og dermed også statsministerkandidat.

Under onsdagens pressekonferanse sa Batra at regjeringens budsjettnederlag «er slik som skjer når man kommer uforberedt til makten».

– Vi tar utfordringen med å snakke med velgerne, sa hun.

Annie Lööf, leder for Alliansen-partner Centerpartiet, sa på pressekonferansen at hun og de andre borgerlige partiene ser fram til å møte velgerne på nytt.

Jan Björklund, leder for Folkpartiet, sa at budsjettet som Riksdagen vedtok onsdag, bygger videre på den framgangsrike politikken som Sverige har drevet de siste årene.

– Dette er et bra budsjett, sa han. (©NTB)

Les også:

Löfvens budsjett ble nedstemt

Stefan Löfven utlyser nyvalg

Skjebnedag for de rødgrønne i Sverige

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.