Et flertall av de folkevalgte i Riksdagen stemte for Alliansens budsjett og dermed mot regjeringen da budsjettene var oppe til avstemning onsdag ettermiddag.

At regjeringens forslag til statsbudsjett blir nedstemt i Riksdagen, har aldri skjedd før i moderne tid i Sverige.

Gjorde alvor av truslene

Et flertall av de folkevalgte i Riksdagen, 182 representanter, stemte for Alliansens budsjettforslag mens 153 stemte for regjeringens budsjettforlag under avstemningen onsdag ettermiddag.

At voteringen ente slik, var ventet etter at Sverigedemokraterna tirsdag kunngjorde at de ville stemme mot den rødgrønne regjeringens budsjettforslag.

– Sverigedemokratene har gjort alvor av truslene om å felle regjeringen. Det er en svært alvorlig situasjon, sier SVTs kommentator.

Har to valg

Klokken 16.30 skal statsminister Stefan Löfven holde en pressekonferanse der han etter alt å dømme vil fortelle hva han nå vil gjøre.

Löfven har nå to valg, enten å levere inn sin avskjedssøknad eller å lyse ut nyvalg.

Dersom han leverer inn sin avskjedssøknad, er det opp til Riksdagens leder å finne ut hvem som skal spørres om å danne ny regjering. (©NTB)

(©NTB)

Les også:
- Da kan det være ute med oss
- Vi ligger an til budkamper om normale familieboliger
Tolvte måned på rad med boligprisoppgang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.