Får man tilsendt magasinet Connoisseur i Sverige så sitter man på den grønne økonomiske gren.

Magasinet sendes nemlig bare til dem som har en høyere inntekt enn 1,2 millioner svenske kroner.

Hvert år foretar Connoisseur en undersøkelse av sine leseres liv som så presenteres i rapporten Luxury Report. I år gjøres dette sammen med en liknende studie fra reklamebyrået McCann, skriver svd.se.

Så hvordan er den svenske rikingen? Neppe så veldig forskjellig fra en norsk millionær.

En svensk millionær er i gjennomsnitt 52 år, tjener 2,3 millioner og bor i Stockholm.

82 prosent er menn og vanligste bakgrunn eller yrke er gründer og administrerende direktør. Når han skal beskrive seg selv så er målbevisst, dyktig og ambisiøs karakteristikkene som oftest nevnes. Største drivkraften er en altoppslukende interesse for det man holder på med, skriver svd.se.

Reise, bil og trening

Den svenske milllionæren jobber først og fremst innen industri, it eller finansbransjen.

Ikke overraskende stemmer 72 prosent av de svenske millionærene Moderaterna, tilsvarende det norske Høyre.

Det rikingene bruker mest tid på utenom jobb er reiser, biler, sport og trening. Halvparten er på reise hvert kvartal, og 21 prosent foretar en reise hver måned. Og da er det ikke varme strøk og sandstrender som lokker, men storbyer som New York, London och Paris.

Nesten to tredjedeler av de spurte har flere enn to boliger. 16,1 prosent har tre boliger og seks prosent eier fire boliger eller flere.

I nesten alle år som undersøkelsen blant de svenske rikingene har vært gjennomført, har disse vært patriotiske i bilvalget og hatt Volvo på topp. Nå er imidlertid Volvo forbikjørt av BMW som favorittbil. 17 prosent oppgir å eie en BMW, mens 16 prosent har en Volvo i garasjen.

Les også saken om en svensk millionær som ikke er som gjennomsnittet: Lennart begynte med 600 kroner - nå har han 150 millioner


Meglerdøden på Stureplan (2012) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.