Det legemeldte sykefraværet i Oslo var 6,2 prosent i tredje kvartal 2009. Dette er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i 2008, hvor det legemeldte sykefravær var på 5,5 prosent.

Usikkerhet i arbeidsmarkedet og svineinfluensa gir økt sykefravær, ifølge Nav.

Mens den tidligere antagelsen om at arbeidsledigheten fungerer som en disiplineringsmekanisme på sykefraværet ikke slår inn.

- Sammenlignet med 3. kvartal 2008 økte andel tapte dagsverk blant personer som har diagnosen sykdommer i luftveiene med 3,2 prosentpoeng. Samtidig ser vi at det legemeldte sykefraværet øker kraftig innen konjunkturutsatte næringer som forretningsmessig tjenesteyting, overnattings- og serveringsvirksomhet og bygge- og anleggsvirksomhet. Sykefraværsøkningen skyldes derfor trolig økt usikkerhet og omstilling i arbeidsmarkedet i tillegg til effekter av influensa A (H1N1), sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Tom Daniel Ø. Sunde.

Det er kun blant personer som jobber i næringen industri at sykefraværet går ned sammenlignet med samme tid ifjor. Her er det legemeldte sykefraværet på 5 prosent, noe som er en reduksjon på - 0,3 prosent.

Les også: - For enkelt å bli sykmeldt

Sykefraværet har eksplodert i høst
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.