NHH oppnår en 65. plass og BI en 71. plass på den prestisjetunge rangeringen.

Se hele rangeringslisten her (ekstern lenke).

Helt øverst troner University of St. Gallen (Sveits), etterfulgt av HEC Paris (Frankrike) og Essec Business School (Frankrike).

Handelshøyskolen BI oppnår en 71. plass på Financial Times’ rangering av verdens 90 beste Masters in Management programmer 2016. BI konkurrerer her med sin Master of Science in Business (Siviløkonomstudiet).

- Vi er fornøyd med at vi holder en stabil plassering, spesielt med tanke på at årets rangering er utvidet med ti nye plasser på listen. Rangeringer som dette er verdifulle for oss da den synliggjør BI internasjonalt, og de må ses i sammenheng med faglig undervisningskvalitet slik som internasjonale akkrediteringsløp, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, i en pressemelding.

Tøffere enn noensinne

Konkurransen om de gjeveste plassene på listen er tøffere enn noensinne.

- Særlig når vi vet at det finnes over 15.000 handelshøyskoler verden over. I 2015 ble BIs siviløkonomutdanning rangert på en 73. plass av totalt 80 rangerte skoler, sier Henjesand.

NHH havnet på 64. plass ifjor.

- Dette bekrefter at konkurransen på Financial Times rangeringer har økt. Vårt langsiktige mål er å klatre på denne listen. Dette krever kontinuerlig og langsiktig innsats for å bli kvalitativt bedre på de parameterne vi blir målt på, sier Henjesand. 

- Forvalter et felles omdømme

- I et internasjonalt perspektiv er rangeringer som dette med på å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner i en stadig mer globalisert verden, sier Henjesand.

Sammen med BI figurerer NHH på listen over de beste Masters in Management-programmene på verdensbasis.

- Utdanningsinstitusjoner i Norge konkurrerer ikke bare mot utdanningsinstitusjoner i andre land, men mot nasjonale strategier for å utvikle og tiltrekke seg den beste kompetansen. Som de eneste norske skolene på listen forvalter BI og NHH et felles omdømme for Norge som utdanningsnasjon innenfor handelshøyskolefagene, og det er bra for Norge at begge institusjonene er med på FT- rangeringene, sier Henjesand.

Financial Times gjennomfører hvert år fem ulike programrangeringer - der Masters in Management utgjør én av disse.

Rangeringen av Master in Management-studier (BIs MSc in Business eller siviløkonomstudiet) er blant annet basert på kandidatenes lønns- og karriereutvikling, kvinneandel i styre, fagstab og blant studentene, samt en rekke forhold som måler grad av internasjonalisering i organisasjonen, i utdanningen og blant studentene.

- Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:

«Finansredaksjonen» går denne uken i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Får du ikke opp episoden? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Hva synes du om finansredaksjonen? Gi oss tilbakemelding: mre@dn.no.

 

Les også:
Uvenn med Facebook magasinetPlus

Den 28 år gamle jusstudenten saksøkte Facebook. Og vant.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.