Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gikk rettens vei. Alt startet med at jusstudenten Max Schrems lurte på hvor mye informasjon  Facebook egentlig satt på om livet hans. Det endte med at hele det juridiske grunnlaget for overføring av brukerdata fra Europa til USA ble erklært ugyldig.

Gikk rettens vei. Alt startet med at jusstudenten Max Schrems lurte på hvor mye informasjon Facebook egentlig satt på om livet hans. Det endte med at hele det juridiske grunnlaget for overføring av brukerdata fra Europa til USA ble erklært ugyldig.

Uvenn med Facebook

Tekst
Foto
Hamburg

Jusstudenten Max Schrems (28) saksøkte Facebook og vant i retten. – En av de største mytene innen personvern er at du selv er ansvarlig og kan handle, sier han.

Rett før sommerferien våknet den østerrikske jusstudenten Max Schrems opp til en oppsiktsvekkende nyhet: Amerikanske myndigheter henvendte seg til Irlands High Court for å bli part i 28-åringens pågående søksmål mot Facebook.

Fakta: Dette er saken

Max Schrems (28) var jusstudenten som ble verdenskjent da han for fem år siden ba Facebook om innsyn i informasjonen som selskapet hadde lagret om ham.