Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Uvenn med Facebook

Tekst
Foto
Hamburg

Jusstudenten Max Schrems (28) saksøkte Facebook og vant i retten. – En av de største mytene innen personvern er at du selv er ansvarlig og kan handle, sier han.

Gikk rettens vei. Alt startet med at jusstudenten Max Schrems lurte på hvor mye informasjon  Facebook egentlig satt på om livet hans. Det endte med at hele det juridiske grunnlaget for overføring av brukerdata fra Europa til USA ble erklært ugyldig.

Gikk rettens vei. Alt startet med at jusstudenten Max Schrems lurte på hvor mye informasjon Facebook egentlig satt på om livet hans. Det endte med at hele det juridiske grunnlaget for overføring av brukerdata fra Europa til USA ble erklært ugyldig.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner