Konsernsjef Ole Schreiner i spillteknologiselskapet Funcom har solgt 84.000 aksjer til kurs 2,60 kroner per aksje, ifølge en melding fra selskapet fredag kveld. Dette tilsvarer 77 prosent av aksjene til toppsjefen. Til sammen hadde salget en verdi på 218 400 kroner.

company:funcom

«Salget ble gjort med formål om å dekke inn et personlig lån til Schreiner som ble opptatt i mai 2013 for å dekke personlig inntektsskatt etter utøvelse av opsjoner i Funcom i 2012.

Schreiner eier 25.017 aksjer og 545.000 opsjoner i Funcom etter salget.

Funcom-aksjen er ned 10,20 prosent til 2,20 kroner på en positiv Oslo Børs mandag. Det priser selskapet til 144 millioner kroner.

Satser Lego
Funcom ble et populært selskap etter lanseringen av dataspillene «Den lengste reisen» og «Drømmefall» som kom på markedet i 1999 og 2006. Siden da har selskapet slitt med å gjenskape suksessen. For to år siden satset selskapet en stor del av midlene de hadde igjen på online spillet «Secret World», som ikke har vært den suksessen selskapet håpet på.

For et par måneder siden annonserte selskapet at de nå satser på utviklingen av Lego-spill.

Schreiner har tidligere sagt at han tror Funcoms inntekter vil ta seg opp til tross for noen år med sviktende inntekter.

– Vi ønsker å starte utvikling av et nytt spill så snart som mulig, sa Ole Schreiner til DN tidligere i år.

Inntektene halvert
Selskapet som nå har størsteparten av sine ansatte i Canada, fikk et resultat på 0 kroner etter skatt i årets tredje kvartal.

Videre hadde selskapet inntekter på 5 millioner dollar (30 millioner kroner) mot 10 millioner dollar i fjor. Ebitda ble 2 millioner dollar i kvartalet, ned en million dollar fra samme kvartal i fjor.

Les også:

Funcoms inntekter halvert

Funcom setter alt på spill

<b>Denne milliardæren går tungt inn i mobil-Norge</b>

<b>Internettgiganter krever endringer i personvernlovene i USA</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.