Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Arkivbilde. Chris Weber, sjef for Microsofts mobildivisjon viser fem Nokia Lumia 830 for første gang i Berlin, 4. september 2014. Foto: Magnus Eidem
Arkivbilde. Chris Weber, sjef for Microsofts mobildivisjon viser fem Nokia Lumia 830 for første gang i Berlin, 4. september 2014. Foto: Magnus Eidem les mer

Mobil

Microsoft kutter 1.850 stillinger

Den amerikanske IT-giganten Microsoft kutter 1.350 jobber i Microsoft OY i Finland og 500 jobber globalt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Saken er oppdatert.

Microsoft kjøpte finske Nokias mobiltelefonvirksomhet i 2014 og har allerede gjort kraftige nedskjæringer.

Nå vil selskapet legge ned hele Microsoft Mobile, ifølge det finske nyhetsbyrået FNB. Virksomheten i Tammerfors avsluttes helt, mens det kan bli igjen enkelte utviklingsteam i Esbo.

- Vi offentliggjør at vi strømlinjeformer vår virksomhet med smarttelefoner. Vi konsentrerer investeringene på de områdene vi lykkes; hos virksomheter som velger oss på grunn av sikkerhet og for å øke produktiviteten på arbeidsplassen. Vi vil fortsatt investere i kundeporteføljen som velger oss på grunn av sikkerhet, håndtering av telefoner og muligheten til å bruke avanserte og unike  funksjoner som Continuum, skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i en e-post til DN.

- Vi vil fortsatt støtte og oppdatere Lumia telefoner og telefoner fra våre samarbeidspartnere, og vi vil også utvikle nye telefoner, tilføyer hun.

Holdt informasjonsmøte

Microsofts ansatte i Finland var ved lunsjtid onsdag innkalt til et informasjonsmøte, ifølge avisen Aaumulethi.

Microsoft har satset hard på å utvikle smarttelefoner basert på Windows, men har ikke klart å skape engasjement blant mobilbrukerne. For tiden har Windows-baserte smarttelefoner en markedsandel på bare fire prosent på verdensbasis, ifølge Netmarketshare.

Microsofts egenproduserte telefoner har mindre enn én prosent markedsandel.

- Vi vil satse på de områdene hvor vi skiller oss ut - mot storbedrifter som setter pris på sikkerhet, enkel administrasjon og Continuum. Vi vil fortsette å utvikle tjenestene våre for alle typer enheter og våre skytjenester mot alle mobile plattformer, sier Microsoft-sjeg satya Nadella ifølge Mobile World Live.

Nokia gjenoppstår

I fjor sommer meldte Microsoft at selskapet selger sin virksomhet innen enklere mobiler, såkalte «feature phones», til taiwanske Foxconn og det nystartede finske selskapet HMD.

Nylig meldte Nokia at selskapet, sammen med nettopp HMD, er på vei tilbake til mobiltelefonmarkedet. HMD får en eksklusiv rett til å produsere mobiler og nettbrett med Nokia-merket de kommende ti årene og planlegger å investere over 500 millioner dollar i løpet av de tre neste årene.

Les mer: Nokia gjør comeback

Les også:
– Jeg tror det helt klart er en betydelig streikefare
Asia i dag: Slipper løs ulveflokk mot Disney i Kina
Nå blir Opera solgt

 

Tekno Microsoft Nokia Finland Sanomat Mobil
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.