- Jeg har bestemt meg for å tilbringe mer tid med familien. Nei, jeg bare tuller - jeg fikk sparken i dag, skriver gründer og inntil nå toppsjef i nettkupongselskapet Groupon, Andrew Mason.

I sitt avskjedsbrev til de ansatte slår han fast at hvis dette kommer overraskende på noen, så har de virkelig ikke fulgt med i timen. Selskapet har gått heller dårlig i en lang periode nå, og Mason tar på seg ansvaret. Brevet har han forøvrig selv lagt ut offentlig - fordi han regnet med det ville lekke ut uansett.

En tilfeldig skapt bølge
Mason går altså ut av selskapet i samme slentrende stil som han startet det og drev det. Groupon skapte en vannvittig bølge da de begynte å selge kuponger på sterkt rabbaterte tjenester og varer. Selskapet ble kjent som verdens raskest voksende, noen gang. Og kort tid etter oppstarten ville Google kjøpe dem for seks milliarder dollar. Mason avslo tilbudet, og trodde på enda større verdier.

Men selskapets konsept ble raskt kopiert av hundrevis av andre selskaper, inkludert mange her i Norge. Og det viste seg at det var enklere å oppnå vekst enn lønnsomhet med konseptet. Groupon handles nå langt under kursen de ble børsnotert til, og er verdsatt til rundt halvparten av det Google ville kjøpe dem for.

Mason har for øvrig innrømmet at den vannvittige veksten var mer en tilfeldighet enn noe han hadde planlagt.

Som et dataspill med milliarder
- Livet er for kort til å være et kjedelig selskap, har Mason tidligere uttalt.

Nå har han gjort sitt siste sleivete sprell som Groupon-sjef, og han er stolt av det han har fått til. For å forklare prestasjonen bruker han det klassiske dataspillet Battletoads.

- Hvis Groupon var Battletoad ville det være som jeg kom helt til Terra Tubes uten å dø, den aller første gangen jeg spilte, skriver han.

Les hele brevet her.

Aksjekursen til Goupon hoppet opp etter nyheten om Masons avgang, skriver CNBC.

<b>Nå kan du "tjuvstarte" på selvangivelsen</b>

<b>Sjekk pensjonen før du bytter jobb </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.