Analytikere og investorer mener Apples kvartalsrapport var bemerkelseverdig sterk, og viser blant annet det uventede store salget av Ipads.

Apple-aksjen endte opp 1,25 prosent til 344,90 dollar i etterhandel, etter å ha vært notert så høyt som 357 dollar, og dermed godt over den historisk høyeste sluttnoteringen i offisiell handel på 344,76 dollar.

-Kvartalet var bemerkelsesverdig, sier Kaufman Bros-analytiker Shaw Wu til Associated Press, som mener investorene vil ta den sterke rapporten mer inn over seg etter hvert.

-Jeg tror ikke noen trodde de kunne selge syv millioner iPads, som de gjorde. Jeg tror ikke engang noen trodde de kunne produsere syv millioner, sier forvalter Jane Snorek i Nuveen Asset Management til Bloomberg News.

Apple opplyste på telefonkonferansen at foretaksetterspørselen etter iPads fortsetter, og blant annet JP Morgan Chase og Wells Fargo tester nå iPad.

Kaufman Bros-analytiker Shaw Wu uttalte samtidig at investorene "ikke er så opptatt av" Steve Jobs sykefravær, mens Nomura-analytiker Jin Yoon sier at Apples motor er "bigger than one man", og også flere andre analytikere har offentlig uttalt at Apple "klarer seg" selv uten Jobs.

Veldresserte analytikere
Bloomberg News poengterer samtidig at ingen av spørsmålene på telefonkonferansen etter rapporten dreide seg om konsernsjef Steve Jobs' helsetilstand, noe som er i tråd med hans forespørsel om "respektere hans privatliv".

Heller ikke noen fra selskapet nevnte noe om Jobs' helse, selv om meldingen om at han på ubestemt tid er i sykefravær tynget aksjen før rapporten.

Sandford C. Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi sier imidlertid til Wall Street Journal at Apples vektlegging av Jobs privatliv går på bekostning av aksjonærene, og at selskapet er forpliktet til å dele all "vesentlig informasjon", noe de mener Jobs' helsetilstand er.

WSJ siterer samtidig ikke-navngitte kilder på at SEC neppe vil starte en ny gransking av Apples informasjonspolitikk, etter at de gjorde en gjennomgang i 2009.

I sin heard on the street-spalte, skriver WSJ om "Jobs Insecurity at Apple", hvor de mener investorene må stille seg spørsmålet: Hvis Jobs plutselig ikke lenger er i Apple, ville de fortsatt ønsket aksjen? WSJ mener imidlertid aksjen ikke er særlig dyr, men at direktør Tim Cook ikke kan erstatte den "legendariske" Jobs.

Les også: Knalltall fra Apple

<b>- App-overvåkning er ulovlig</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.