I en epost beskylder daglig leder Robert Monsen i Vollvik Invest Idar Vollvik for å stjele aksjer fra sitt eget selskap og overføre disse til meglerhuset First Securities.

- Dette er helt crazy. Hvorvidt jeg har flyttet aksjer fra Vollvik Invest, har Robert Monsen ingenting med. Det er det mest latterlige jeg har hørt. Skulle jeg stjele fra meg selv, sier Vollvik selv til DN.

Partene møtes i Bergen tingrett torsdag, da Monsens konkursbegjæring skal behandles denne uken.

Sterke ord
DN fikk lørdag tilgang til en epost skrevet i november 2008 av Robert Monsen som på dette tidspunktet var daglig leder både i Vollvik Invest og Vollvik Gruppen.

I eposten går Monsen til kraftige angrep på First Securities og styreleder og eneeier av selskapene, Idar Vollvik. «Idar er stjeler og First er heler», heter det blant annet i eposten.

- At du kalte Vollvik en tyv er jo veldig sterke ord.

- Ja, men det var jo sånn det var. Når jeg både sa dette til First-sjef Jørgen Ulvness og senere skrev det til meglerhusets advokat, så står jeg jo bak dette. Men alt dette er en forferdelig suppe, sier Monsen til DN.

- Bare fjas
Idar Vollvik synes det er bisart at hans tidligere høyre hånd og mentor, Robert Monsen, kaller ham en tyv.

- Dette er bare fjas, en så tullesak som det går an å bli. Monsen er tydeligvis på jakt etter å sverte meg, sier Vollvik, som også hevder han sluttet med sin spekulasjon i aksjemarkedet selv.

Spillegalskap?
I eposten refererer Monsen til at han trodde en hadde en avtale med meglerhuset First Securities om at de «sammen skulle stoppe Idar med denne spillingen. Han har den jo ikke under kontroll.»

Monsen viser i eposten til at Vollviks aksjehandel var å sammenligne med spillegalskap. I 2008 tapte Vollvik Invest nær en halv milliard kroner, det meste på ellevill aksjehandel på børsen. Monsen skriver i eposten at han til slutt har greid å få gjennom en styrebeslutning i Vollvik Invest, som «blokkerte Idars spilling i Vollvik Invests regi.»

Les også: - Vollvik lover, lyver og lurer

Vollvik i gjeld til flere ekskolleger

Vollvik: - Jeg blir presset

- Det har vært superubehagelig hele greia

Wahwah-trøbbel for Vollvik

Stortap for Vollvik

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.