Denne uken arrangeres verdens største messe for elektronisk underholdning i Los Angeles. E3 Expo er hvert år stedet for store lanseringer og avduking av ny teknologi.

Som vanlig var Microsoft først ute med sin pressekonferanse, og i to timer viste de hva de har jobbet med av nyheter det siste året.

Den aller største nyheten er uten tvil Kinect - et kontrollerfritt styresystem for Xbox 360.

- Du kommuniserer med Kinect slik du kommuniserer i virkeligheten, med stemme, kroppspråk og mimikk. Det er enkelt naturlig og uanstrengt, sa Don Mattric, sjef for interaktiv underholdning i Microsoft.

Selve Kinect-maskinvaren er et panel som settes i nærheten av tv-en din. Den inneholder kamera, en avansert mikrofon og flere sensorer som måler avstand for å gi Xbox et tredimensjonalt bilde av deg og rommet rundt deg. Sensoren kjenner deg igjen og logger deg automatisk inn på systemet. Kinectic er motorisert så den kan følge deg om du beveger deg utenfor kameraets bilde. Den kan kobles til alle Xbox 360 systemer og brukes til betjening av Xbox LIVE tjenester og en del spill.

- Du kan styre Kinect med både bevegelser og stemme. Dette er det som skjer når teknologi ikke lenger er en hindring, sier Mattric.

Mye helse
I første omgang ser det ikke ut som om Kinect er tiltenkt de virkelig ihuga spillerne. Demonstrasjonene som ble vist under presentasjonen gikk mer i retning av å bruke Kinect som fjernkontroll for musikk og film. De spillene som ble vist hadde nesten uten unntak et element av å få spilleren opp av sofaen og i bevegelse.

 

For barn viste Microsoft frem spillet Kinectimals som gir deg ett eller flere virtuelle kjæledyr som du kan leke og kommunisere med på en ganske naturlig måte. For litt større spillere er det allerede lansert flere treningsspill, dansespill og sosiale spill basert på bevegelser. Det kommer mange treningssimulatorer, slankeprogram og sportssimulatorer til Kinect før årets julerush.

Det mest avanserte spillet vi fikk se demonstrert med Kinect var neste generasjon av populære Forza Motorsport. Demoen viste hvordan bruk av naturlige hodebevegelser gjorde kjøreopplevelsen mye mer realistisk enn spillkontroller kan gjøre.

Av det som er vist hittil er det ingen tvil om at Kinect tar et langt steg i å bringe teknologi for spillkonsoller videre. Hva konkurrentene gjør blir klart i kveld, men inntil videre kan det se ut som Xbox vil ta en solid ledelse i brukervennlighet. Kinect har helt klar potensiale til å ta store markedsandeler fra Nintendo Wii som hittil har dominert innen bevegelsesstyrt underholdning.

 

Du kan også se en live-demonstrasjon av Your Shape på Youtube.

Kinect blir tilgjengelig i USA fjerde november. Internasjonal tilgjengelighet er ikke avklart ennå.

Ny Xbox 360
Microsoft lanserte også en ny utgave av Xbox 360 spillkonsollen. Den nye utgaven er mindre enn de forrige og skal være helt stillegående. Den har 250 GB harddisk og endelig er trådløst nettverk blitt standard.

Populært kalles den allerede Xbox 360 slim, men offisielt heter boksen fortsatt bare Xbox 360. Boksen vil komme i salg i løpet av kort tid og vil ha samme veiledende pris som dagens konsoll.

Mer fra E3:
3D i hånda fra Nintendo
Playstation får ny dimensjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.