Nintendo er en slags rar lillebror i spillbransjen. I stedet for å kjempe med Xbox og Playstation om det råeste og heftigste har de hatt stor suksess med å gå sine egne veier.

Nintendo Wii har lenge vært den eneste spillkonsollen på markedet med bevegelseskontroll og Nintendo DS er de mest solgte håndholdte spillkonsollene i verden.

Under årets E3 Expo messe i Los Angeles hadde ikke Nintendo den mest spennende og fullspekkede presentasjonen, men fikk likevel inn en skikkelig godbit til fansen - 3D uten briller.

Nintendo 3DS
Den største nyheten fra Nintendo i år heter 3DS. Det er en håndholdt spillkonsoll som nå får tredimensjonalt bilde uten at man må bruke spesialbriller. Om dette fungerer like bra som Nintendo påstår gjenstår å se, men de er i øyeblikket alene om å tilby tredimensjonal effekt uten spesialutstyr som 3D-tv og 3D-briller.

Nintendo 3DS kommer i butikken om et års tid og det vil være «nok» spill tilgjengelig fra første dag, ifølge Reggie Fils-Aime, sjef for Nintendo i Nord-Amerika. Prisen er ennå ikke klar.

Ny Zelda
Da Nintendo var så å si alene om å lage spillkonsoller på 90-tallet var et av de klassiske spillene Legend of Zelda. Dette spillet høstet enorm suksess verden rundt.

Neste år kommer Zelda Skyward Sword som utnytter Nintendo Wiis mest følsommme bevegelseskontroll Wii Motion Plus. Kontrolleren brukes til fekting og bruk av skjold, men også til å skyte med sprettert og slenge en pisk.

 

Mer fra E3:
Playstation får ny dimensjon
- Like uanstrengt som virkeligheten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.