Mandag denne uken lanserte Microsoft sitt nye kontrollerløse styresystem Kinect for Xbox. Dermed kan det synes som om de ville stikke av med premien for største nyhet under E3 Expo i Los Angeles.

Les mer: - Like uanstrengt som virkeligheten

Men det akter ikke Sony å være med på. Under sin presentasjon onsdag kunne de vise fram ny teknologi som kan få minst like stor betydning for hvordan vi spiller i fremtiden.

3D-tv
En av de største teknologitrendene i år er introduksjonen av 3D-tv. Dersom tv-apparatet ditt er en 3D-tv kan du se film og tv-programmer i 3D dersom de er laget for det.

Dette har Sony utnyttet til det fulle og legger inn stereoskopisk 3D-støtte i Playstation 3. I løpet av året vil en mengde store spilltitler som Gran Turismo 5, Crysis 2 og Killzone 3 kunne spilles i 3D på tv-er som støtter stereoskopisk 3D.

3D-støtten er allerede sendt ut til alle Playstation 3 gjennom en oppdatering av systemprogramvaren. Senere i år vil Playstation 3 få en oppdatering til som gjør det mulig å se 3D Blu-ray film også.

Mange medier og bransjeeksperter spår at 3D-tv vil få en mye større betydning for og mye raskere utbredelse innen spill enn innen tv og film.



 Playstation Move
Er det noe som kan gjøre opplevelsen av 3D-spill enda bedre må det være bevegelseskontroll. Tidligere har Sony lettet litt på sløret angående sitt system for bevegelseskontroll til Playstation, kalt Move. I motsetning til Kinect er Move basert på at man har en egen trådløs fjernkontroll som brukes til styringen. Sånn sett er Move mye mer lik Nintendo Wii enn Kinectic.

Under sin E3-presentasjon viste Sony fram flere detaljer rundt Move. Blant annet skal hovedsensoren lanseres i Europa den 15. september til en veiledende pris på 315 kroner. Samtidig kommer også en navigasjonsenhet som brukes sammen med hovedsensoren. Denne må man betale 236 kroner ekstra for.

Foreløpig er det lansert 16 spill som utnytter Move og det er ytterligere 40 spill som blir tilgjengelig før jul. Noen av spillene er Tiger Woods PGA Tour 11, SingStar Dance, Heavy Rain Move Edition og Toy Story 3.

Mer fra E3:
- Like uanstrengt som virkeligheten
3D i hånda fra Nintendo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.