Er Apples Ipad et sofaleketøy eller et nyttig verktøy? I toppledergruppen i Haugaland Kraftlag er de ikke i tvil. Etter å ha brukt Iphone som arbeidsverktøy i rundt ett år, gikk selskapet i sommer til innkjøp av "padder" til hele ledergruppen.

- Det er et fantastisk verktøy, sier en begeistret Olav Linga, flere ganger. Linga er administrerende direktør i Haugaland Kraftlag.

Les også: - Ja, ja, ja, det er en businessdings

- Litt gimmik
Han medgir at det var litt gimmik, men kaller nettbrettene først og fremst for arbeidsverktøy. For ledergruppen er det viktig å holde seg oppdatert på hvilke muligheter som finnes, og etter at Linga selv hadde brukt Ipad i noen måneder, besluttet han at de andre i gruppen også skulle få nettbrett.

Ipad har jo ikke alt, men jeg kommer ikke på noe jeg savner Olav Linga, Haugaland Kraftlag

Han mener han fortsatt har noe å lære for å utnytte det nye verktøyet enda bedre.

- Vi har en vei å gå for å bruke den til presentasjoner og slikt, men det skal vi få til, lover han.

Gammeldagse pcer
Linga mener Ipaden gjør at han får utnyttet tiden bedre, spesielt når han er på reisefot.

- Da må man ha den nye, den med simkort. Da er du ajour hele tiden, med epost, kalender og aviser. Med en pc, en gammeldags pc som jeg kaller det nå, er det mer arbeid med å logge seg inn enn det er å åpne Ipaden og komme i kontakt med omverdenen, sier Linga som mener nettbrettene er en smakeprøve på fremtiden.

- Jeg tror bare vi har sett starten på nytten av det.

I hele organisasjonen
På sikt mener han at kraftlaget kan ta i bruk Ipad i hele organisasjonen, men først ønsker han at ledergruppen får mer erf#229 med sine nettbrett før det rulles ut på andre nivåer. Med et kraftlag som strekker seg over syv vestlandskommuner, har 251 ansatte og 56.719 kunder, mener Linga at utbredelsen kan bli stor.

- Jeg ser ikke bort fra at vi på sikt kan ha det ute hos den enkelte montør. De får arbeidsplanen sin ut, kalenderen, arbeidsordre. De får kartsystemer, arbeidsbeskrivelser og oversikt over materiell som skal brukes, skisserer direktøren. Han synes likevel det er for tidlig å si at den tradisjonelle pcen vil bli overflødig.

- Ipad har jo ikke alt, men jeg kommer ikke på noe jeg savner.

Var en sinke
At Haugaland Kraftlag skulle ligge i front som Ipad-brukere var ingen selvfølge. Linga hadde selv sverget til 7. sans (papirbasert kalender i lommeformat, red. anm.) i 30 år, og ble internt mobbet fordi han var akterutseilt og ikke helt oppdatert når det gjaldt å ta i bruk ny teknologi.

- Men nå er det jeg som drar lasset, sier den administrende direktøren og tipper at hans egen organisasjon er den eneste der hele toppledergruppen bruker Ipad i jobbsammenheng.

- Jeg vet i alle fall ikke om noen andre.

Selv om Linga er blitt en svært lojal Ipad-bruker ser han også farene med å ha den i hus.

- Det spiser av fritiden din og det har selvsagt sine ulemper ettersom det er veldig enkelt å sitte med den på kvelden. Det blir lett til at man sender en epost, så man må være veldig bevisst på det. Men jeg ser ikke noe annet negativt enn det og jeg har brukt den en god stund.

Les også: Slik kan iPad-bølgen bli dobbelt så høy (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.