Apple skal arrangere en telefonkonferanse i dag mandag klokken 06:00 Stillehavstid (14:00 norsk tid) for å kunngjøre resultatet fra diskusjonene om selskapets kontantbeholdning.

”Apple vil ikke gi noen oppdatering på inneværende kvartal, og ingen andre temaer enn kontanter vil bli diskutert”, heter det i meldingen.

Ifølge Bloomberg News har selskapet 97,6 milliarder dollar i kontanter, og de vil trolig komme til å utbetale deler av dette i utbytte og/eller kjøpe egne aksjer. Apple har ikke betalt ut utbytte til sine aksjonærer på 17 år.

Selv om det er ny toppleder i selskapet og kontantbeholdningen er rekordstor, vil ikke Apple skifte taktikk i forhold til pengebruken.

- Det blir ikke noe toga-party akkurat. Vi bruker hvert øre som om det var vårt siste, sa toppsjef Tim Cook under en Goldman Sachs-konferanse, ifølge Financial Times.

To tredeler av Apples kontantbeholdning er plassert utenfor USA, hvor selskapet er børsnotert. Skulle man betalt ut store summer i utbytte ville det medført en enorm skatteregning i tillegg, skriver Financial Times.

Les også:
EDB Ergogroup blir Evry
Slik blir ditt nye dataliv
Tester hjerterytme-app i Birkebeinerrennet
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.