Rykter om at Apple vil lansere en mindre og billigere utgave av Ipad har sirkulert en god stund, og er allerede gjennomanalysert av diverse meglerhus og analyseselskaper.

Forventningen er klare. Man forventer at Apple lanserer et slikt produkt, og at det mer eller mindre slår beina under billigere nettbrett fra blant annet Google og Amazon.

Nå kan endelig fasiten komme, for Appple har sendt ut invitasjoner til det de kaller en "special event". Som vanlig kom invitasjonen en uke før presentasjonen, som blir 23. oktober, melder blant annet Bloomberg Businessweek.

Hint?
Apple pleier ofte å legge inn hint om hva som kommer i invitasjonene, og denne gangen står det "We've got a little more to show you". Det ville ikke være ulikt Apple hvis ordet "little" viser seg å vise til en mindre Ipad.

De fleste regner med at en mindre Ipad vil ha 7,85 tommers skerm, altså noe større enn mange av de små konkurrentene, som ofte har skjerm på sju tommer. Dagens Ipad har 9,7-tommers skjerm, noe som betyr at en mindre Ipad trolig vil ha rundt to tredjedeler så stor skjermflate som originalen.

Prisen
En av de store ubesvarte spørsmålene er prisen. Mange venter at billige utgaver vil ligge rundt 299 dollar.

Flere av konkurrentene har også lansert nye nettbrett, ikke minst Google og Amazon. 26. oktober kommer også Microsofts første nettbrett, Surface, og i går offentliggjorde de endelig prisen. Den vil ligge på 499 dollar, som er identisk med startprisen til Apples nyeste Ipad.

Apple skal selv ha stor tro på produktet. Ifølge rapporter skal de ha bestillt ti millioner enheter fra sine leverandører.

Ryktemølla har tatt feil før når det gjelder Ipad mini, men kanskje bare med en uke denne gangen: Hevder Ipad mini kommer 17. oktober

Les også: Denne kan tukte Ipad (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.