Styret i Nokia har utnevnt Stephen Elop som ny konsernsjef i selskapet med effekt fra 21. september.

Det har lenge vært spekulert i at nåværende Nokia-sjef, Olli-Pekka Kallasvou, skal ut. Nokia har falt bakpå i mobilkonkurransen. Selv om Nokia fortsatt er verdens største mobilprodusent, sliter selskapet med å finne seg til rette i markedet for smartmobiler. Der er det Apple og Google som dominerer, og jakten på dem har kostet dyrt for Nokia.

Les også: Nokia-sjefen kan skvises ut

Bred erf#229
Elop leder i dag Microsofts Business Divisjon og har tidligere hatt leder stillinger i en rekke børsnoterte amerikanske selskaper, inklusive Juniper Networks, Adobe Systems og Macromedia.

Kallasvo går av som konsernsjef 20. september og han går også ut av Nokia-styret, men vil bli værende i Nokia Siemens Networks-styret.

Les også: Nokia vil slå tilbake

Kriminelle liker «apps» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.