Men en utsettelse i ellevte time har skapt usikkerhet om hva som er i vente.

EU-kommisjonen skulle etter planen legge fram en omfattende reguleringsplan for mobilindustrien allerede onsdag, men nå er framleggelsen av den nye planen utsatt til torsdag.

Ingen forkl#229
Kommisjonen har ikke gitt noen god forkl#229 på utsettelsen, men anonyme kilder forteller ifølge nyhetsbyrået AFP at det er krangling om tekniske detaljer som ligger bak.

Målet med de nye reguleringene er å få på plass et ekte fellesmarked for telefoni i EU og å få ned de skyhøye prisene på bruk av mobiltelefon i utlandet.

Selskapene negative
Teleselskapene er på sin side negative til forslagene og sier konsekvensen vil bli et alvorlig inntektstap, noe som i sin tur vil føre til manglende evne til å investere i ny teknologi.

EU-kommisjonen ønsket opprinnelig å få de nye reglene på plass innen 2014, men målet er nå satt til 2016.

Mest lest på DN.no i dag:
Dette mener Spetalen er regjeringens jobb nummer én
Slik blir Norge med Erna som sjef
Luksusrestaurant vil ha Tjuvholmen for seg selv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.