I dag annonserte Facebook at de vil gjøre samtaler, statuser og bildetekster søkbare på det sosiale nettverket. Fra neste mandag av vil altså søketjenesten på det sosiale nettverket inneholde alt som blir lagt ut på Facebook.

Tjenesten skal først testes på en liten gruppe mennesker før den lanseres for hele nettverket, skriver Cnet.

Kun for venner
Kun venner og venner av venner vil kunne søke på det du legger ut, men til gjengjeld vil det være søkbart for alltid. Det vil si at det vil bli lettere å følge samtaler mellom venner og andre.

Det du legger ut vil heller ikke automatisk forsvinne ettersom det blir gammelt, slik det har vært til nå, skriver Cnet.

Skepsis
Flere amerikanske medier skriver at Graph Search, som den nye tjenesten heter, først og fremst skal gjøre Facebook mer attraktiv for annonsesalg. Annonser vil nemlig også komme opp i eventuelle søk, skriver The Register.

Facebook lover at den nye tjenesten ikke vil føre til at din informasjon blir delt med mennesker du ikke er venner med på Facebook. Altså vil ikke dine kommentarer komme opp selv om en fremmed søker etter det samme temaet som du kommenterte på, skriver Wall Steet Journal.

Les også:
Google blir mer forståelsesfull
Kina åpner for Facebook
Zuckerberg: - NSA ødelegger for alle (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.