Den siste tidens avsløringer om utstrakt overvåkning utført av NSA og andre amerikanske etterretningsorganisasjoner svekker brukernes tillit til Facebook og alle andre nettjenester. Dette sier Facebook-gründer Mark Zuckerberg i en samtale med sjefredaktøren i Atlantic Magazine, James Bennet.

Han sier også at kommunikasjonen fra NSA i etterkant av avsløringene har vært skandaløst dårlig. NSA har blant annet sagt at de kun «spionerer på ikke-amerikanere», men det hjelper lite for selskaper som Facebook, som har de fleste brukerne sine utenfor USA.

- Jo mer gjennomsiktighet og åpenhet myndighetene tilbyr om praksisen de har med å be om å få utlevert informasjon fra oss, jo lettere blir det å leve med situasjonen for alle, sier Zuckerberg.

Kjenner seg igjen
Facebook har selv fått mye kritikk for sine til tider invaderende personvernregler, men har den siste tiden modnet veldig i forhold til hvordan de håndterer brukernes integritet.

- Folk flest vet så å si ingenting om hvor mye informasjon NSA ber om fra Facebook, og hvor ofte. Jo mindre myndighetene vil fortelle, jo mindre blir tilliten folket har til både myndighetene og tjenester som Facebook, sier Zuckerberg.

Facebook ønsker blant annet å kunne fortelle åpent om hvor mange ganger NSA har bedt om innsyn i brukernes profiler. Frem til nå har man ikke visst om tallet er 1000 eller 100 millioner.

- Det siste halve året har vi fått 9000 innsynsbegjæringer fra NSA. Det er mye, men langt fra noen tråling av våre brukere, sier Zuckerberg.

Les også:
Rører ikke renten
Javad Mushtaq (24) har fått 400.000 kroner i stipend
Her koster en toroms leilighet 30 årslønner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.