Det svenske teleselskapet Ericsson mener verden har passert mobilabonnement nummer fem milliarder. Selskapet sier det har brukt bransjeinformasjon til å finne ut at milepælen ble nådd torsdag 8. juli.

Veksten i mobilbruk har vært eksplosiv de siste årene:

- I år 2000 hadde omtrent 720 millioner mennesker mobilabonnement. Det er mindre enn antall brukere i Kina alene i dag, skriver Ericsson i en pressemelding.

Det er hovedsaklig i Kina og India den voldsomme veksten har funnet sted.

To millioner nye - hver dag
Ericsson har videre regnet seg frem til at det kommer til to millioner nye mobilabonnementer daglig, og at det finnes over en halv milliard som har 3G-abonnement. Dersom denne veksten fortsetter, vil mer enn 3,4 milliarder mennesker være tilknyttet mobilt bredbånd i 2015.

Ny verden
I utviklingsland har mobiltelefon med datatilgang gitt brukere tilgang på tjenester og informasjon de ikke hadde tidligere.

- For noen er det snakk om bekvemmelighet, for andre er det en nødvendighet, Mobilabonnementer gir mennesker som ikke har tilgang til bank eller en bankkonto mulighet til å overføre penger, fiskere og bønder kan raskt få tilgang til plutselige endringer i værmeldingene, landsbyboere kan få medisink hjelp, og barn tilgang til nettbasert utdanning, skriver Ericsson.

I industriland kommer ikke veksten ved at flere personer anskaffer seg mobilabonnement, men at flere personer bruker flere enheter til mobilt bredbånd. Ericsson spår at innen ti år vil det være 50 milliarder enheter som er koblet på mobilt nett.

Les også: Telenor: - Kommer sent med det seneste

<b>Kan stoppe mobil-priskrig</b>

<b>Indisk mobilnett for 200 millioner dollar</b>

<b>Baksaas: - India blir gøy</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.