De unge gründerne i Grønt Norge har skrytt av gigantiske kontrakter med selskaper fra Vietnam til USA, fra Telenor til AT&T og Vodafone, men dette var bløff, innrømmer leder i selskapet, Waleed Ahmed, overfor DN.no.

Bestillingene kom etter møter med selskapene, men ble diktet opp - basert på blant annet antall butikker de hadde.

Kun én avtale hevder Ahmed fremdeles er ekte - leveransen av 45.000 enheter til Kuwait i 2010.

Denne avtalen skal forklare at han nylig hadde råd til å kjøpe en Porche Panamera kontant for ca. halvannen million kroner, og at han i et bloggangrep på DN.nos artikler hevder å ha rundt 13 millioner kroner på konto.

Les også: Krevde full renvasking - innrømmer bløff

Les også: - Grønt Norge er en ren bløff



 

Les påstanden om pakistansk hedersmedalje i Østlandets Blad, samt om den egentlige prisen i dagbladet.no.

- Ga Iphone-ladere til de fattige
Ahmed har stadig forandret historien om disse enhetene, og fortalt motstridende versjoner.

I utgangspunktet hevdet han å ha solgt enhetene til FCC, men salgsjef Prashanth Dsouza i FCC nekter for å ha kjøpt noen slike ladere. Ahmed har siden lagt frem kontrakter med selskapet "Kuwait Industrial Group", og hevdet FCC kjøpte deler av forsendelsen. Denne versjonen ble avvist av mannen som er ansvarlig for alle innkjøp i FCC, Darrell Chowdhury, og så kom Ahmed med sin tredje forkl#229.

- Det de brukte det til var mest sannsynlig å dele det ut til de fattige, så de kunne lade opp mobilene sine. Det var det de sa, sier Ahmed.

- Det høres ganske usannsynlig ut å dele ut solcelleladere for Iphone til fattige?

- Jeg vet det – om de har gitt det til fattige eller rike spiller ingen rolle. Jeg har solgt mine 45.000 enheter, hevder Ahmed.

I etterkant har han forklart at han ikke har diskutert dette med sin påståtte partner i Kuwait, og at det med de fattige var hans "tolking".

Les også: Lovet "sykt bra svar" - slettet konto

Ahmed er dessuten uenig med sin partner om hvem som har produsert enhetene. Acever har ikke produsert dem, og Grønt Norges nestsjef, Flemming Bordoy, sier han ikke kjenner til noen andre produsenter. Ahmed hevder at han skaffet en alternativ produsent for denne ene ordren, China Mobile Accessories, men dette selskapet har ikke svart på DN.nos henvendelser.

Gigant uten spor
Ifølge kontraktene Ahmed har lagt frem må Kuwait Industrial Group ha rundt 250 butikker. Likevel fortalte innkjøpsansvarlig i FCC Kuwait at han ikke hadde hørt om selskapet. Ahmed er enig i at dette høres rart ut.

Det finnes heller ingen spor av selskapet når man googler navnet. Ahmed viser frem en epost fra en representant i selskapet, men dette er en Gmail-adresse som hvem som helst kunne registrert. DN.no har heller ikke fått svar på sin henvendelse.

Den Kuwaitiske ambassaden i Stockholm viser til et register der alle kuwaitiske selskaper være registrert, men det finnes kun et eiendomsselskap som heter "Kuwait Industrial Group for general trading company"

Fikk stipend
Ifølge Ahmed fikk dette selskapet høre om ham gjennom norsk media, og reiste til Norge for å møte ham i juni 2010. Kun Ahmed var til stede i møtet.

- De ønsket å møte meg for å støtte en ung muslim, sier Ahmed.

Ahmed sier han også fikk et stipend på 180.000 dollar fra Kuwait Industrial Group. Dette fortalte han også til Østlandets Blad i august 2010, men da kalte han sin velgjører "Kuwait Oil Company".

- Sjeiker som reiser rundt og leter etter folk de kan dele ut millioner av kroner til høres ut som en røverhistorie?

- De har penger, og de kan gjøre det. Jeg kan få banken til å lage en bekreftelse på det, sier Ahmed.

Etter seks dager har DN.no hverken mottatt denne eller noen av den andre informasjonen om Kuwait Industrial Group, som Ahmed lovet å sende "så fort jeg får liv i pc-en".

Solgt uten å fortelle partneren
Nestleder Flemming i Grønt Norge sier han ikke har så mye oversikt over hendelsene fordi han har vært i militæret, men at han ønsker å engasjere seg mer fremover. Det kan imidlertid bli vanskelig, for selv om Bordoy eier 40 prosent av Grønt Norge, hevder Ahmed å ha solgt selskapet til en norsk-iraner.

- Det kan godt tenkes at han har solgt sin del – men det er informasjon jeg ikke har fått, sier Bordoy.

Bordoy oppgir dessuten at han selv bare har tatt ut små summer fra Grønt Norge, og er overrasket når DN.no påpeker at Ahmed har vist frem bankutskrifter som skal vise at han har rundt 13 millioner kroner på kontoer som står i hans navn, og har presentert dette som sine penger.

- Stoler du på Waleed?

- Jeg har gjort det, helt til alt som har kommet frem som jeg ikke visste om. Jeg velger derfor å ikke svare på det, sier Bordoy.

Ifølge Bordoy har Ahmed hatt mesteparten av kontakten med partnerne og vært mest aktiv etter oppstarten. Han hevder også at Ahmed har håndtert avtaledokumentene. Men han innrømmer at dette ikke ser bra ut.

- Det er en skikkelig suppe, sier han.

Les også: - Grønt Norge er en ren bløff

Slik var mediestormen rundt «supergründerne»

Skulle hevde at Iphone-laderen er en norsk oppfinnelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.